12 Aralık 2009 Cumartesi

Marmaris Tarihi yapıları


* Hafza Sultan Kervansarayı:
Kervansarayın yapımı 1545 yılında tamamlanmıştır. Yapılırken bugüne göre daha kapsamlı ve işlevi geniş olarak planlanmıştı. Yakın bir zamana kadar hamamı vardı. Han olarak kullanılan ikinci katı değişik zamanlarda yıkılarak zamana dayanamamıştır. Yedi odası bulunuyordu. Boğaza ve denize bakan odalardan iki tanesi bugünde bulunuyor. Diğer odalar bugün yok.

* Kısayalı Köprüsü
Karaağaca giden oldukça eski yolu Mermeris yarımadasına bağlamak için yapılmış yapı, Kısayalı'yı tamamiyle kaplayacak kadar büyüklüğe sahip bir köprüymüş. Eski zamanlarda görkemli bir köprü olan yapı kesme taştan yapılmıştır. Bir ucu eski ılıca taraflarına dayanırken diğer ucu Eski cami civarına gelmektedir.
Köprünün varlığının belgelenmesi ise 1801 yılında bir ingiliz ressamı tarafından olmuştur.

* İbrahim Ağa Camii

Yapının tamamlanışı 1789 yıllarına dayanmaktadır. 1800-1849 yılları arasında bölgeyi ziyaret eden ingilizlerseyir defterine cami mimarisini beğendikleri ile ilgili notlar düşmüşlerdir. Mimarisi bugün eski yapı gibi değil bunun belgelenmesi ise ressam Neele 1801 tarihinde bir eserde belgelemişdir.

* Ünlü Marmaris´liler
Marmariste doğmuş olan Erdoğan Çokduru 1937-1999 yılları arasında yaşamıştır . Önemli Yapıtları arasında bulunanlar; Şey, Adam ve Karnaval Gecesi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara

İzleyiciler

 

Marmaris Tatili | Copyright 2009 Tüm Hakları Saklıdır |